ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

24 June 2014

Lecithin Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.


(At-Thalaq 2-3)
Alhamdulillah, syukur pada Allah memberi kesembuhan setelah seminggu diuji dengan masalah kesihatan. 
Entry kali ni saya nak share tentang Lecithin Shaklee. Semoga bermanfaat untuk semua :)


Apakah Perbezaan Lecithin Shaklee ini?


Ia diekstrak dari kacang soyaorganik non-GMO yang mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Manfaat Utama:


 • Menyerap vitamin yang larut-lemak - membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.
 • Melindungi hati - Menghalang mendapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
 • Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.
 • Pelangsingan - Menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak(mengikut cadangan SID anda)  mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
 • Mencantikkan otot dan kulit - membentuk membran sel, melembapkan dan menghaluskan kulit untuk kulit nampak cantik,  mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
 • Memperbaiki alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan  tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit - dermatitis, demam alergi.
 • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi disebabkan oleh kolestrol, lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
 • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress - Megandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf  kranial yang mempertingkatkan  kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.
 • Menghalang tekanan darah tinggi - Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.
 • Memperbaiki prostat lelaki - kajian telah membuktikan masalah prostat dan uretra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak(mengikut cadangan SID anda).
 • Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.Gambar di atas, menunjukkan bagaimana Lecithin Shaklee menyebabkan lemak terapung dalam darah dan mencegah lemak daripada dinding membran.

Credit pic to mynawal.blogspot.com
Bestnye Lecithin Shaklee ni! Jom order! 
Atieka...
"Passion to be a great Muslimah, future wife, future mom..."
~ Kejarlah Akhirat, Dunia pasti mengejarmu ~

Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-

Cik Nurul Atieka bt Ibrahim

Shaklee Independent Distributor (ID No: 914543)

tieka1990@yahoo.com
013-3464752

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati