ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

09 February 2017

OSTEMATRIX SHAKLEE - Membantu Hilangkan Trauma Membuang Ketika Berpantang

KISAH BENAR 5 BULAN YANG LALU...
Walapun 5 bulan dah berlalu memori sembelit ketika berpantang masih segar dalam ingatan. Ingat memori daun pisang ka? 😂.

.

Saya percaya ramai ibu yang baru lepas melahirkan takut untuk membuang air besar. Termasuklah saya sendiri. Sampai takut nak minum air masak banyak-banyak. Sampai nurse tegur 'kena minum air masak banyak-banyak'. Boleh pulak saya jawab, takutlah nurse kalau ber*k nanti macamna? Jahitan tak terbukak ke? Takut nak makan banyak. Takut nak makan buah.

.

Paling menjengkelkan takut NAK MAKAN OSTEMATRIX! Kelakarkan beli tapi takmau makan 😭. Sungguh takut sangat nak membuang terbayangkan luka jahitan. Walhal ada rasa nak membuang tapi dok tahan.

.

Masa terus berlalu, hari ke-4 berpantang dah tak boleh tahan masuk toilet tapi tak boleh nak membuang sebab sembelit. Menangis sensorang dalam tu 😂. Apa yang berlaku selanjutnya tak perlulah saya ceritakan 😆.

.

Dipendekkan cerita, malam tu nekad makan jugak 4 biji OSTEMATRIX & limau sunkist. Tahu tak apa yang berlaku keesokan harinya? Perut rasa memulas nak membuang tapi still ada rasa takut nak membuang. Entah dari mana datangnya keberanian nak membuang pun taktau. Masuk toilet terus je membuang tanpa perlu teran macam hari sebelumnya yang sembelit teruk! Sangat senang hilang terus rasa trauma nak membuang.

.

Bayangkan saya sembelit sampai berdarah pada hari semalamnya. Sakitnya Allah sahaja yang tahu 😫.

.

Malam-malam seterusnya memang tak tinggal Ostematrix ni! Sayang sangat haa kat dia ni 😍.

.

Bagaimana Ostematrix membantu? Dalam Ostematrix ada MAGNESIUM. Magnesium inilah yang berfungsi menyerapkan air di bahagian usus yang membolehkan PROSES PERISTALSIS iaitu satu proses pergerakan najis dalam usus menuju ke dubur. Otot di bahagian usus akan lembut dan melancarkan pergerakan. Disebabkan magnesium menyerapkan air menyebabkan najis-najis akan menjadi lembut dan mudah dibuang👍.


Syukur alhamdulillah ;)Nurul Atieka Ibrahim

Pengedar Sah Shaklee Anda

Id Ni 914543

Whatsapps/Sms 013•3464752


Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati