ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

19 June 2014

B-Complex Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.


(At-Thalaq 2-3)

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehan serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.

Asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh badan , dan hampir 99% asid folik yang ada di pasaran adalah sintentik!.

B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. 8 komponen ini perlu ada dalam vitamin B-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan menyebabkan ketidakseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan.

Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari. 
Manfaat Utama B-Complex Shaklee:


 • Menukar makanan kepada tenaga - membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masala keletihan /kelesuan.
 • Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus mengurangkan sakit kepala, tekanan, kemurungan, dan insomnia.
 • Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
 • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
 • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan , perkasakan memori, dan daya pemerhatian/fokus.
 • Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, mengawal sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia , sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat/laut.
 • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
 • Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.
 • Detoksifikasi - meredakan alahanBagaimana Memilih B-Complex yang Baik?


 1. Pastikan mengandungi 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemua perlu diambil pada masa yang sama).
 2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.
 3. Pastikan jurang peratusan nialaian harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.
 4. Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustained released)Kenapa Anda Harus Memilih B-Complex Shaklee?


Kita hanya mengeluarkan RM0.44 sahaja setiap hari untuk mendapatkan vitamin B yang lengkap! mampu milik, kalau jadi ahli lagi rendah nilai bagi harga sebiji B-Complex Shaklee!
Dan, saya juga pernah mendapat soalan ini daripada salah seorang client:
Mengapa Urin Menjadi Kekuningan?


Situasi ini adalah normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut-air dan ia mengandungi elemen kekuningan, Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangandari masa ke masa.
Jangan risau ye...
Hanya sebiji setiap hari. Jom order!
Atieka...
"Passion to be a great Muslimah, future wife, future mom..."
~ Kejarlah Akhirat, Dunia pasti mengejarmu ~

Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-

Cik Nurul Atieka bt Ibrahim

Shaklee Independent Distributor (ID No: 914543)

tieka1990@yahoo.com
013-3464752

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati