ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

05 September 2014

Kesian Anak Kita

Kesian anak kita... ;(
Setiap ibu bapa pasti mengimpikan zuriat mereka kekal sihat sepanjang masa. Begitu juga dengan saya. Walaupun belum memiliki anak sendiri, tetapi kasih dan sayang saya tumpah ke anak buah saya iaitu Umi Maisarah & adam Thaqif.
Anak buah kesayangan Ciksu!
Di saat ibu dan ayahnya keluar bekerja, anak-anak ditinggalkan bersama nenda dan tok abah tercinta. Alhamdulillah, dijaga dengan penuh kasih dan sayang. Dijaga, dibelai dan diberi makan dengan penuh kasih. Layanan cukup tip top! Alhamdulillah.
Untungnya jika anak-anak saya kelak dapat merasai seperti anak-anak buah saya sekarang. In shaa Allah!
Bagaimana pula anak-anak yang ditinggalkan bersama pengasuh mahu pun dihantar ke 'nursery'? Bukan anak kita sahaja yang dijaga mahu pun diberikan perhatian. Ada berpuluh anak-anak yang perlu dijaga dan diberikan perhatian. Itu belum masuk lagi ada kanak-kanak lain yang sering sakit, demam, batuk, seleseme dll.

Andai kata anak kita rendah sistem imunisasinya maka berpeluang besarlah anak kita untuk mendapat penyakit yang sama. Jadi apakah solusi yang terbaik? Jaga anak sendiri di rumah? Mampukah kita di abad ini? Taraf ekonomi semakin meningkat. Mampukah kita? In shaa Allah.
Antara langkah yang boleh diambil oleh para ibu dan bapa adalah dengan memberi pemakanan nutrisi yang terbaik untuk anak-anak kita. Kalau cikedis kita boleh iyerkan. Beli & bayar. Takkan kita tak sanggup nak 'invest' duit belikan makanan terbaik untuk anak-anak kita?

Anak-anak adalah amanah yang tiada gantinya.
Promo Meal Shakes Shaklee Buy 3 FREE 1! Membantu melengkapkan nutrisi anak-anak kita. In shaa Allah!
Hanya untuk SEPTEMBER sahaja!!!

Saya rebut saya maha untung. Anda rebut anda maha untung!

"Passion to be a great Muslimah, future wife, future mom..."
~ Kejarlah Akhirat, Dunia pasti mengejarmu ~

Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-

Cik Nurul Atieka bt Ibrahim

Shaklee Independent Distributor (ID No: 914543)

tieka1990@yahoo.com
013-3464752


Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati