ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

15 April 2014

Shaklee Performance Drink - Minuman Pilihan Ahli Angkasawan dan Para Atlet

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluammya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(At-Thalaq 2-3)


Sedap bak hang! Itulah dia penangan Shaklee Performance Drink. Rasa oren dan enak diminum sejuk2 bersama seisi keluarga.Performance Drink enak dinikmati sejukk.. erm..walaa!!!Perbezaan Shaklee dengan jenama lain

Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance Drink merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance Drink dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencita rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.
Performance Drink juga telah direka khas untuk para angkasawan NASA, Amerika syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance Drink sebagai pilihan utama mereka kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dunia sukan mahu pun aktiviti pengembaraan.
Ujian klinikal membuktikan rumusan eksludif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara srikulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance Drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.
KEUNIKAN PERFORMANCE DRINK: ELEKTROLIT + MINERAL

Manfaat Utama:


 • Meningkatkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
 • Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja seharian.
 • Menegah Penyahhidratan - Mengurangkan kehausan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.
 • Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot. Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.
Sangat sesuai untuk:


 1. Para atlet
 2. Mereka yang berpuasa
 3. Sebelum dan selepas pembedahan
 4. Tidur lewat malam
 5. Keletihan
 6. Penyahhidratan otot dan kulit
 7. Vagina yang kering
 8. Cirit-birit
 9. Tiada selera makan
 10. Rendah paras gula
 11. Kepeningan dan sebagainyaCadangan:

Sarapan Pagi: Campurkan satu sudu besar dalam 250ml air masak sejuk atau pun minuman lain seperti sunquick.

Latihan Fizikal: Campurkan dua sudu besar dalam 500ml air dan minum satu jam sebelum memulakan latihan fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian selepas latihan fizikal untuk penyahhidratan dan mengembalikan tenaga.
Nota: Elakkan dari terdedah (simpan dalam peti sejuk selepas dibuka)
Harga runcit RM82.50. Nakkan penjimatan lebih? Jom jadi ahli, pendaftaran seuumur hidup hanyalah RM65 beserta caj penghantaran RM10(Semenanjung) dan RM20(Sabah&Sarawak).


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-

Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
HP: 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Vitamins In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati