ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

11 January 2014

Vitamin Asas Shaklee Untuk Kurus & Sihat

Langkah asas untuk diet: Bakar, Buang & Bina.  JOm hayati gambar di bawah.


Antara vitamin untuk kurus. Pilih saja yg mana anda suka 
Langkah 1: Bakar (Lecithin/Omega Guard)
--> Saya story tentang Lechitin ya. KENAPA PERLU LECITHIN? Ia berfungsi untuk memecahkan lemak dan dinamakan sebagai 'pengemulsi semulajadi' kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Dalam kata klasiknya ia menyebabkan lemak terapung dalam darah dan mencegah lemak melekat pada dinding membrane. Anda harus tahu; 'Lechitin tidak boleh dihasilkan oleh badan TETAPI ia sangat3 diperlukan oleh badan'. 

**Omega juga tidak kurang hebatnya!!! Kesan laju mcm jet compare to Lechitin agak slow sedikit..hehe..but kedua2nya recommended!


Langkah 2: Buang (Alfafa/Herb-lax)

--> Kenapa kita perlu buang(detox)??? Detox adalah proses utama dalam membersihkan usus di mana segala toksin/lemak/lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih barulah ia dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Tahukah anda detox merupakan kunci utama untuk kurus.

Langkah 3: Bina (ESP/Cinch Shake Mix)

--> Kedua-dua nutrien ini mengandungi kandungan PROTIN yang sangat tinggi. KENAPA PROTIN? Protin sangat diperlukan oleh tubuh badan kita untuk meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protin boleh membakar  sehingga 35%.

Credit to: http://www.mamafaiz.com/


#Alfalfa Complex sedang berlangsung HARGA PROMO. JOm dapatkan dengan harga jauh lebih jimat ;)**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-

Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati