ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

28 May 2014

Roti Bakar Telur Keju

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.


(At-Thalaq 2-3)




Amboi, tajuk nama makanan kelass kau!hehehe. Semalam petang punya aktiviti. Nah, jemputlah jamah. Percubaan pertama yang kurang memuaskan. huhu










Ianya nampak tak menarik langsungkan? Tapiii, bila masuk dalam mulut Ya Allah! Sedap!!! Bukan kukata, anak buah yang kata. hihihi. Lagi sedap kalau ditambah black pepper dan oregano.




Bahan-bahan nak buat ni senang je, rasanya dalam fridge sentiasa ada.









Ini je bahan-bahan yang diperlukan:
- beberapa keping roti
- telur
- cheesedale(dipotong halus)

dan sedikit planta untuk dioleskan atas roti.




Cara-caranya semudah abc.


1. Potong empat segi atas roti. Kemudian ambil sudu dan tolakkan ke bawah tetapi jangan tolak sampai habis.





2. Ambil sedikit planta dan oleskan atas setiap kepingan roti. Kemudian letakkan telur dan taburkan cheesedale yang telah dipotong halus.

Sedia untuk dibakar.




Senang, ringkas dan kenyang :p




Saya juga ada menjual Cadangan Set Kurus untuk orang yang suka makan macam saya.




Jom temui saya di sini Atieka Ibrahim.Blogspot.Com






26 May 2014

Untukmu Wanita

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(At-Thalaq 2-3)




Wanita, engkaulah ratu suami. Apabila engkau sakit, maka resahlah para suami. Siapa yang mahu masak, menghidangkan makanan, buat air malam-malam. Oleh itu, kita sebagai wanita perlulah menjaga kesihatan sebaiknya ;)









Terdapat zat tertentu yang amat penting untuk wanita dan sekiranya pengambilannya tidak mencukupi, ia boleh menggangu kesihatan wanita. Zat berkenaan merangkumi:




1. Zat besi memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen dari paru-paru ke tisu badan. Ia juga diperlukan untuk pembentukan hemoglobin atau sel darah merah.


Kekurangan zat besi oleh menyebabkan masalah anemia iaitu kurang darah merah. Keperluan zat besi amat tinggi semasa mengandung dan menyusukan anak. sumber zat besi adalah daripada daging merah, hati, kerang dan sayur-sayuran berdaun hijau.


**walaupun hati merupakan organ bagi menambah sel darah merah, tetapi saya kurang setuju. bukankah hati adalah tempat pengumpulan toksin? :)




2. Asid folik amat penting bagi wanita terutama sebagai persediaan untuk kehamilan. Kekurangannya boleh menyebabkan kecacatan janin.


Asid folik juga diperlukan bagi pembentukan sel darah merah dan koenzim untuk sintesis deoxyribonuleic acid (DNA) dan ribonucleic acid (RNA).


Sumber makanan yang mengandungi asid folik adalah hati, susu, daging merah, bijirin dan sayuran berdaun hijau.




3. Kalsium penting untuk kesihatan tulang. Kekurangan kalsium menyebabkan tulang menjadi rapuh dan mudah patah atau dinamakan osteoporosis.


Susu adalah sumber makanan yang paling tinggi dengan kalsium. ambil susu atau produk tenusu seperti keju, yogurt atau dadih setiap hari, sekurang-kurangnya satu hingga tiga sajian sehari.




Mampukah kita untuk mengambil makanan yang cukup seperti yang dicadangkan? Saya? Tidak sempatlah... masa sentiasa mencemburui saya..hihihi. Zaman belajar dulu sanggup tak makan sebab taknak membazir masa untuk beratur beli makanan ;)




Maka, saya mengambil inisiatif dengan memilih mengambil makanan tambahan bagi mencukupkan keperluan nutrisi saya untuk seharian. Alhamdulillah, saya memilih suplemen daripada sumber semulajadi. Say NO to sintetic! Sayang buah pinggang saya.




Antara ketiga2 nutrien penting seperti di atas, saya baru amalkan dua daripadanya iaitu pengambilan zat besi dan asid folik. Jom tengok apa yang saya ambil dalam rangkaian produk Shaklee.




Inilah dia B-Complex with Folic Acid yang saya amalkan. paling best, satu botol ni tahan 4 bulan!




Inilah dia Vita-Lea Iron Formula yang saya amalkan. Vita-Lea juga tahan sehingga 4 bulan. Jadi, sangat berbaloi untuk saya dan anda ;)




Oleh itu, hargailah kesihatan dirimu duhai wanita. Bila melahirkan kita kehilangan banyakk sangat darah. Bila ingin hamil kita nakk sangat anak kita sihat dan sempurna. Bila di rumah banyakkk sangat kerja yang perlu kita siapkan. Oh, penatnya tulang! 







 Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
HP: 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Atieka Ibrahim.Blogspot.Com akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 
















Full Cream Oreo Ice Cream

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(At-Thalaq 2-3)




Entry kali ni bisa terliuq nah..hehehe..teringin rasanya nak makan homemade ice cream. Yeah, i'm did it!!!




Bahan-bahan yang diperlukan pun senang je. Tak payah nak order kat obersi. 

  • 450ml full cream (option: I chose dutch lady)
  • 1 sudu besar ovalett
  • 1/4 tin susu pekat
  • 1 sudu besar esen vanilla
  • Biskut oreo (I chose double stuff)








Cara-cara:

1. Campurkan kesemua bahan-bahan tadi kecuali biskut oreo.







Campuran di atas yang telah dikisar. fuhh, macam coconut shake pulak!







2. Kemudian ambil beberapa keping biskut oreo yang kita perlukan dan patah2kan. senang nak kisar nanti. huhuhu






Kisar biskut oreo dalam bahan-bahan yang telah dikisar masa mula2 tadi. Act, boleh je nak kisar semua sekali, saya buat macamni sebab nak agak tahap kemanisannya. sebab tu kisar biskut oreo asing. 







3. Oke dah siap! Masukkan dalam apa jenis bekas yang uolls suka. Saya pilih bekas aiskrim wall's. haha, sampai abang sendiri pun tertipu. Katanya aiskrim sedap! Dah habis dipuji baru la admit iolls yang buat :p







Oke, lastly masukkan dalam peti beku semalaman.








Iklan sekejap! Dalam banyak2 fridge magnet yang ada. satu paling kusuka! tu haa dia Shaklee's fridge magnet. Dapat  free gift ni sebab purchased omega dengan kak ainul merangkap upline saya dalam bisnes Shaklee sekarang. hehe








Sedia untuk dimakan! sedap dan jimat! Wallaa.... ;)








Cubalah buat untuk suami, abang, adik, kakak, mak, ayah...pasti puas hati!





 Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
HP: 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Atieka Ibrahim.Blogspot.Com akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 












25 May 2014

Holland, Shaklee is Coming!!!

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(At-Thalaq 2-3)





Alhadulillah, minggu lepas saya dapat order daripada sahabat di matrik yang berada di Holland. Inilah yang dikatakan rezeki datang tanpa disangka. Syukur, semua ini kehendak Allah. DIA yang menggerakkan hati-hati manusia.








Sahabat saya purchased with FREE MEMBERSHIP lifetime. Syarat untuk mendapatkan keahlian percuma seumur hidup adalah dengan membuat pembelian sehingga 200uv @ RM660 seterusnya anda mendapat membeli dengan harga ahli, jimat sehingga 25%, jimat duit pendaftaran ahli sebanyak RM65 dan bonus menanti untuk bulan berikutnya. Say, alhamdulillah! ;)




Inilah dia pembelian yang dibuat oleh sahabat saya.




Total up RM688 dan automatik menjadi ahli seumur hidup. Beliau berkongsi beli dengan sahabatnya di Holland.  




Apa yang ada dalam Shaklee Kit tu???






Jom kita tengok.




File holder. Best! Dalamnya ada planning.




Business manual. Ianya sangat PENTING bagi yangnak jana pendapatan dengan SHAKLEE tetapi kalau taknak ianya tidak menjadi kepentingan ;)



Ini Product guide 2013 in version. Best, description padat dan ringkas. Senang nak faham dan baca.




This book about total wellness merangkumi cadangan set. Contohnya, cadangan set untuk perempuan, kesihatan keluarga dll.




This one Shaklee price list for member & non-member




This one Shaklee receipt. Kalau COD ke customer bolehlah feeling businesswoman. haha. Kelasss kau! 




Okay siap untuk di pos ;)




Postage untuk ke sana RM174 dengan berat 4.350kg. Ship by air, closed parcel within 7-14 days in shaa Allah sampai.




**Ralat pulak lupa nak snap pic during timbang berat dekat post office. T_T




Allahumma Rabbi Yassir Wala Tu'assir Rabbi Tammim Bilkhair





 Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
HP: 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Atieka Ibrahim.Blogspot.Com akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 









20 May 2014

Shaklee Mighty 3 Gems - Persediaan untuk berpuasa dan nyata berbeza.

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(At-Thalaq 2-3)




Ramadhan bakal menjelang tiba. Sudahkah anda melangsaikan hutang-hutang puasa yang lepas?




Tujuan entry kali ini adalah saya ingin berkongsi kepada pembaca semua mengenai Shaklee Mighty 3 Gems yang pastinya menjadikan puasa anda lebih bertenaga dan nyata berbeza. Ianya terdiri daripada Meal Shakes, Energizing Soy Protein(ESP) dan juga Performance Drink(PD). Jom berpuasa dengan Shaklee Mighty 3 Gems!




Apakah fungsi minuman-minuman berkhasiat ini? Jom kita review satu per satu.




Energizing Soy Protein
Sumber protein yang tinggi akan membuatkan kita rasa kenyang dan bertahan lebih lama serta bertenaga.




Meal Shakes
Sumber Multivitamin yang terbaik. Apabila kita berpuasa, badan kita melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. 




Performance Drink
Minuman seperti isotonik tetapi ia tidak bergas serta rasa oren yang enak dan lazat. Ianya bagus bagi mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. Ia akan menyeimbangkan proses kehilangan air dalam badan, dan justeru badan kekal rasa segar serta kita tidak mudah rasa dahaga. PD juga digalakkan diambil semasa berbuka bagi menyegarkan badan daripada keletihan.  







Cadangan Set Mighty 3 Gems ini sesuai untuk:

  • Ibu mengandung
  • Ibu yang menyusukan bayi
  • Individu yang bekerja kuat/ di bawah terik mentari/ dll
  • Warga tua
  • Kanak-kanak (terutama bagi yang baru mula berpuasa)
  • Pelajar/remaja
  • Para atlet
  • Individu yang sering keletihan/ kepeningan/ tidur lewat malam

Selamat menggantikan puasa! ;)




 Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
HP: 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Atieka Ibrahim.Blogspot.Com akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 





18 May 2014

Herb Lax Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim...
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(At-Thalaq 2-3)




Alhamdulillah, diberi kesempatan masa menaip entry kali ini dan berkongsi kebaikan Herb Lax Shaklee ala2 julap moden. Pengalaman saya consume Herb Lax Shaklee sangat mengujakan..Wahh!!! Superb bak hang! hehehe. Segala kebaikan itu datangnya dari Allah right? Maka, panjatkan rasa syukur pada-Nya. Alhamdulillah, setelah consume Herb Lax masalah susah nak membuang tidak lagi menghantui diriku....setiap pagi pasti akan membuang dengan mudah. Bukan sekali, tetapi 2-3 kali sehari. Perut kempis, badan pun ringan akibat pengeluaran toksin2 dalam yang dah lama menetap dalam badan ni.




Setiap dua hari sekali sebelum tidur saya akan makan 4 biji Herb Lax dan 500ml air masak bagi memudahkan proses penyerapan. Pengambilan air yang cukup sangat penting. As we know 25kg berat badan bersamaan 1L air. Haa, ok mulakan pengiraan berapa litre air yang anda perlukan setiap hari. hihihi








Perbezaan Shaklee berbanding jenama lain:

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan tekmologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.




Manfaat Utama Herb Lax:
  • Membersihkan najis yang tersekat.
  • Merangsang usus untuk mempercepat proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • Mengempiskan perut.
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas, sebagai minuman teh herba.



Perhatian !

Mereka yang mempunyai sitem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada perimgkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondidi normal, Herb Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.




Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 5-8 biji dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman / pembuangan kembali normal.




Formulasi yang dipaten:


Senna Leaves


Meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak


Buckhorn Bark


Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus


Licorice Root


Membantu proses detoksifikasi


Fennel Seeds


Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus


Anise Seeds


Menrangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan


Rhubarb Root



Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik


Blue Malva Flower


Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit


Culver's Root


Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma


Alfalfa leaves


Membersihkan usus, darah dan hati


Best consume Herb Lax ni! Recommended sangat to those yang mengalami masalah sembelit yang kritikal. In shaa Allah, siapa tahu dengan asbab makan Herb Lax masalah sembelit dapat diatasi :)

Harga Herb Lax masih lagi mampu milik iaitu RM52 sebanyak 120 biji. Dua hari sekali makan 4 biji sebelum tidur. Maka tahanlah herb Lax ni dua bulan. hehehe





 Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
HP: 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Atieka Ibrahim.Blogspot.Com akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 












© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati