ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

19 February 2014

NEW! Blouse Qyraa..Cantik & Gojes!

Salam 'alaik reader! ;) Alhamdulillah, kini saya menjalankan another bisnes iaitu menjadi agen menjual abaya/jubah yang comel & berkualiti.
Syukur pada Allah kerana memberi rezeki yg tidak pernah putus. Syukur pada-Mu Ya Rabb.

Jemput ke pages saya Atieka Apparel dengan membawakan trademark "Aurat Kita Jaga Bersama". Semoga, perniagaan terbaru ini mendapat keredhaan Allah. Aamiin. Mohon doa semua :)

Tujuan entry ni untuk berkongsi koleksi terbaru di Atieka Apparel (AA)

Blouse Qyraa!
Didatangkan dengan 3 pilihan warna yang menarik iaitu brown, dark pink & dark turqoise seperti di dalam gambar. 


KEISTIMEWAAN BLOUSE QYRAA

Material : ** High Quality Velvet -sejuk seperti Baldu, selesa dipakai dan tidak mudah 

berkedut, tidak jarang, mudah digosok

** Butang Boleh buka dihadapan (sesuai untuk breastfeeding)

** Hujung lengan bercuff boleh buka

** Bekolar 

** Boleh dipakai sepeti blouse/kemeja/jaket

** Sesuai untuk ke pejabat,kuliah dan sebagainya

** Poket hadapan kanan dan kiri

** SAIZ : 38,40,42,44,46,48 (sehelai setiap saiz dan warna)

** Price : RM75.00 + FREE POSTAGE








DAPATKAN SEKARANG SEMENTARA MASIH ADA 

STOK!!! ;)


::HOW TO ORDER::

1)Semak ukuran dahulu,dan berikan nama abaya,warna dan saiz.


2)PM kami terus,klik sini : Atieka Apparel


3)SMS (no call) : 013-3464752

"Aurat Kita Jaga Bersama"


Thank you for choosing us! 



Cari saya di sini:



12 February 2014

Set Berpantang Shaklee


Set Asas Berpantang Shaklee berjumlah RM256 termasuk postage.
Bertahan sehingga 2-6 bulan bergantung kpd vitamin tersebut.


Salam to all readers! Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk berkongsi kebaiakn setiap produk Shaklee. Bukan membangga2kan atau terlalu taksub dengannya. Niat di hati hanya mahu berkongsi sesuatu yg memberi manfaat dan kebaikan kepada penggunanya. Kalau untuk 4 vitamin kat dalam gambar ni, saya juast pernah consume 3 daripadanya iaitu B-Complex, SR Vita-C & Vita-Lea Iron Formula untuk kesihatan diri yg optimum selain untuk kecantikan juga. tengok tu kan ada b-complex untuk mengembalikan wajah yg lebih segar kalau x kusam je kn. Vit c pulak membantu menghasilkan kolagen dalam badan kita. Tu kulit anjal je..hehe. Ok dah, entry ni saya nak share untuk Set Asas Berpantang Shaklee.


Jom kita review fungsi setiap vitamin dalam Set Asas Berpantang Shaklee

Vita-Lea Iron Formula
Multivitamin dan mineral yang disaluti dengan spirulina ini memberi tenaga pada kadar segera dan sangat membantu ibu yang menghadapi masalah tidur semasa berpantang.

Ia mempunyai imbangan nutrisi yang lengkap membantu dalam menangani masalah kurang selera makan, tekanan darah rendah, depresi, kebas-kebas, letih dan lesu, masala anemia dengan pembentukan sel darah merah dan juga paras gula yang rendah.

B-Complex
mengandungi kesemua 8 vitamin penting iaitu B1, B2, B3, B5, B6, asid folic dan biotin bagi membantu menambah selera, mengurangkan stress, menghasilkan tenaga dan juga penting untuk replikasi sel darah merah sekiranya letih dan lesu.

SR Vita-C Plus
Mengukuhkan sistem imunisasi, mengurangkan stress dengan membantu kalenjer adrenal mengawal penghasilan hormon stress dalam tubuh disamping membantu membina kolagen dan membantu mempertingkat peredaran kulit kepala disebabkan rambut gugur.

Zinc Complex
Meningkatkan rasa makanan dan deria bau , mengukuhkan akar rambut ketika berpantang kerana kebiasaan rambut gugur terjadi kepada wanita yang menyusukan anak dan masih berpantang.


Credit to: jomvitamin.com


Jika berminat untuk dapatkan SET ASAS BERPANTANG SHAKLEE boleh contact seperti di bawah :)
In shaa Allah, harga mampu milik untuk anda.

HELP ME TO HELP YOU TO HELP OTHERS




 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Vitamins In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 


Set Kesuburan Shaklee

Selamat petang readers! Minggu lepas ramai kawan2 admin yg mendirikan masjid. Alhamdulillah, mudah2an masjid yang dibina diserikan lagi dengan kehadiran khalifah kecil. Aamiin. Kepada anda di luar sana yang telah mendirikan masjid sekian lama tetapi masih belum dikurniakan kehadiran si kecil semoga tabah dengan ujian Allah. Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar. Keep smile, and world will smile back! Ada hikmahnya, mungkin belum masanya lagi menerima rezeki anak tetapi tak salah kiranya kita berikhtiar. Sebagai contoh, mengambil anak angkat, banyakkan bersedekah,  dekatkan diri pada Allah, and last but no least berikhtiar dengan mengambil pemakanan tambahan bagi memenuhi nutrisi seharian.  Saya kongsikan info daripada Dr. Hamid Arshat:


Salah satu daripada saranan Dr. Hamid Arshat adalah makan suplplement2 multivitamin, Vit E, C, folic. Selain itu berdoa, berusaha kuruskan berat badan dgn dieting, buat exercise 30 minit setiap hari, tenangkan jiwa dan emosi.


Kesuburan boleh ditingkatkan dengan pengambilan nutrisi berikut:
Multivitamin & Multimineral
Kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh nutrisi. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum. Mangan dan magnesium juga membantu ereksi bagi lelaki.

Vitamin B
Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri. Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma. Asic folik juga sejenis vitamin B, ia penting bagi wanita yang merancang untuk hamil dan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifina.

Vitamin C
Sebagai vitamin yang menjaga kesegaran sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembab… akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Vitamin E & Selenium
Bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E, untuk membantu pergerakkan sperma agar lebih bertenaga untuk berenang ke arah telur dan berjaya disenyawakan.

Zinc
Meningkatkan hormon testosterone, meningkatkan bilangan sperma, menguatkan sperma dan mengurangkan risiko kanser prostat (sangat penting bagi lelaki)

GLA Complex (gamma-linolenik acid)
Sangat penting utk wanita bagi membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antara kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari sebelum disenyawakan. GLA juga sangat penting bagi menstabilkan hormone dalam badan wanita terutamanya yg mempunyai masalah haid tidak tetap atau masalah PMS.

Alfalfa
Membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan.
Credit to: titisan mutiara bonda

Dengan gabungan seperti nutrisi di atas, in shaa Allah boleh membantu masalah kesuburan yang dialami oleh anda. Berikhtiar dengan cara yang selamat, mudah-mudahan Allah pandang usaha anda.


Produk Shaklee menawarkan nutrisi2 seperti dalam gambar bagi pasangan yang merancang untuk mendapatkan cahaya mata. Antara supplement yg dicadangkan:



 Vitamin Asas:
B-Complex, SR Vita-C Plus & Vita-Lea Iron Formula

 Vitamin untuk Wanita:
Alfalfa Complex & GLA Complex

 Vitamin untuk Lelaki:
Vita-E Complex & Zinc Complex


**Sekiranya anda ingin membeli satu set ini, untuk vitamin asas anda boleh berkongsi suami&isteri. Harga untuk satu set ini hanyalah RM569(bukan harga ahli) termasuk postage. Sekiranya anda menjadi ahli, dengan bayaran RM65 harga yang perlu dibayar  untuk Set ini hanyalah RM460 sahaja. Berbaloikan? Membeli dengan harga runcit sudah lepas untuk bayaran sebagai ahli.

Penggunaan setiap vitamin:
1. B-Complex --> 4 bulan
2. SR Vita-C Plus --> 6 bulan
3. Vita-Lea Iron Formula --> 4 bulan
4. Alfalfa Complex --> 2-3 bulan
5. GLA Complex --> 1-2 bulan
6. Vita-E Complex --> 4 bulan
Zinc Complex --> 4 bulan

Berbaloikan? ;)

** 1,2 & 3 sekiranya berkongsi suami&isteri maka divide dgn 2



 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Vitamins In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 



10 February 2014

Multivitamin Mana Menjadi Pilihan Hati?

Salam Zuhur readers! Hari ni saya nak share "10 Sebab Kenapa Anda Harus mengambil Multivitamin".
Jom teruskan pembacaan.

1 – Nutrien yang mencukupi ketika menurunkan berat badan

Kebanyakan mereka yang mengamalkan diet untuk turun berat badan pasti akan mengelak makanan-makanan berkalori tinggi seperti ini. Itu baru aku ambil contoh satu jenis makanan, bagaimana pula dengan yang lain? Tubuh badan kita sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk terus berfungsi. Kadar metabolisma pastinya terjejas apabila kekurangan nutrien tertentu, sekaligus ia menjadi rendah dan akhirnya progres untuk turun berat badan akan menjadi semakin perlahan!

Pernah dengar ungkapan ini, “ko ni aku tengok lemah lesu, macam tak cukup makan..”. Salah satu faktornya adalah disebabkan kekurangan micronutrient dalam diet.

2 – Faktor sibuk
Faktor kesibukan di zaman moden menyebabkan corak pemakanan kadang-kadang tidak seimbang (dari segi kandungan micronutriennya), terutamanya jika anda sering bekerja di luar dan jarang memasak di rumah.



3 – Termusnah akibat dimasak
Haba merupakan faktor utama yang boleh menyebabkan satu-satu vitamin itu terurai. Vitamin boleh bekerja pada suhu optimum iaitu suhu badan manusia (dalam 35 darjah celcius), lebih daripada itu, ia mungkin akan musnah. Oleh sebab itu, belum terjamin 100% vitamin-vitamin yg terkandung dalam sesebuah makanan yang dimasak dapat digunakan oleh badan kita.

4 – Stress (tekanan perasaan, kerja)
Dalam dunia yang serba sibuk dan mencabar, tidak sah jika seseorang itu menghidap tekanan mental. Kehilangan magnesium dan beberapa nutrien penting adalah lumrah dek kerana tekanan perasaan, mental, dan sebagainya.

5 – Kualiti makanan yang semakin rendah
Kualiti sayur-sayuran (juga buah) yang ada kini mungkin tidak lagi setanding kualitinya berbanding sayur-sayuran yang ditanam (secara organik) beberapa dekad yang lalu. Sayur-sayuran zaman kini terlalu banyak ‘dimanjakan’ dengan bahan-bahan kimia, yang mungkin memusnahkan kualiti nutrien yang terkandung di dalamnya.

6 – Pencemaran Alam sekitar
Kemodenan dan kepesatan teknologi mengakibatkan alam sekitar kian tercemar berbanding beberapa dekad yang lalu. Saban hari, sistem ketahanan tubuh kita kian terancam, dan micronutrient yang hanya diperolehi daripada makanan sahaja (rujuk no.3 dan no.5) mungkin tidak mencukupi.

7 - Tabiat makan memilih
Terdapat individu yang tidak suka makan sayur, dan hanya bergantung kepada daging dan makanan laut sahaja untuk mendapatkan sumber micronutrient, dan ini tidak mencukupi kerana kebanyakan vitamin dan mineral wujud dalam tumbuh-tumbuhan. Terdapat pula individu yang mengamalkan diet vegetarian (tak makan daging, ayam, telur) dan individu sebegini mungkin tidak mendapat cukup vitamin B12, zinc dan calcium.



8 – Tahap penyerapan nutrien yang rendah
Tidak semua individu mampu menyerap nutrien dengan baik, terutamanya golongan yang sudah berumur. Supplemen multivitamin membantu dalam memastikan bekalan vitamin dan mineral kepada tubuh badan sentiasa mencukupi.

9 – Harganya yang murah
Secara purata, sebiji pil multivitamin yang diambil sebiji setiap hari, harganya tidak sampai RM1 pun. Jika anda boleh menghabiskan wang anda dengan sekotak rokok sehari, atau sebungkus Keropok Moni (hari-hari tengok iklan ni di TV), mengapa harus memberikan 1000 alasan untuk membeli multivitamin yang baik untuk kesihatan?

10 – Role Model kita
Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin setiap hari (kalau tak salah jenama yang beliau ambil ialah “Shaklee”).



Itulah dia 10 sebab munasabah mengapa kita memerlukan supplemen multivitamin dalam dietary kita. Buat yang sudah memilikinya, bagus, teruskan amalan mengambil 1 pil multivitamin setiap hari. Buat mereka yang belum, apa yang ditunggu lagi? Setiap rakyat Malaysia seharusnya memiliki sebekalan multivitamin dalam beg tangan (buat yang wanita), beg bimbit (buat lelaki tampan dan maskulin), dan beg sekolah (buat adik-adik yang masih belajar). Semua orang harus memilikinya, dan ia tidak terhad untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan sahaja!

Saya juga consume multivitamin setiap hari. Pilihan bijak saya mestilah brand Shaklee! Anggaran sebiji hanyalah 0.70 sen sahaja dengan 120 tablets dan tahan sehingga 4 bulan. Lama x? hehe
**Harga ahli lagii murah!

Brand pilihanku


 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Vitamins In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

06 February 2014

Fungsi dan Manfaat Vita-Lea Iron Formula Shaklee

Alhamdulillah, syukur di atas kurniaan dan nikmat yang telah Allah berikan pada saya.
Thank You Allah for all rezqi you gave to me.

Malam ni saya nak share dengan all readers about Vita-Lea Iron Formula
Siapa tak kenal? Jom saya share! :)

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli

Apa yang membezakan Shaklee Vita-Lea Iron Formula dengan jenama lain?

Vita-Lea Shaklee adalah multi vitamin & multi mineral yang pertama dicipta di dunia. Pada asalnya ia dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan kemudian disingkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya daripada Shaklee. Kemajuan teknologi telah telah mengubah bentuknya daripada cecair kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Ia dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin & mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat penting.

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi-Spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea Shaklee telah dipilih oleh Center for Scince di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Credit to: Mama Oh Mama

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
** Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik
** Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu
** Mengandungi kalsium, fosforus serta bitamin C & D untuk kesihatan tulang dan gigi
** Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
** Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah


Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menhidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.


 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Vitamins In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 


Set Hamil Shaklee

Salam 'alaik readers! 
Malam ni nak share tentang Set Kehamilan Shaklee yang super awesome!
Masuk tahun 2014, admin banyak terima undangan majlis walimah kawan-kawan drpd sekolah rendah hinggalah ke zaman matrik. Kawan-kawan U je belum ada lagi yang menjemput. huhu. Btw, mabruk kawan-kawan yang telah membina masjid. Barakallah! Ehem, jangan lupa planning untuk dapatkan zuriat pulak ya.hihi.

Siapa sangka & siapa duga anda akan hamil? Ada sahabat admin yang dah 5 tahun kahwin tetapi belum dikurniakan rezeki anak & ada juga kawan admin yang baru sebulan kahwin telah diberikan rezeki anak. Alhamdulillah! Rezeki anak sangat2 ditunggu oleh setiap pasangan yang telah berkahwin. Psst, jangan lupa jaga amanah yang Allah beri since dalam kandungan lagi. Jaga ahklak, percakapan & perlakuan semasa hamil. Pemakanan yang seimbang juga sangat2 dituntut semasa proses kehamilan berlaku. 

 Proses kehamilan terbahagi kepada 3 bahagian iaitu 1st trimester, 2nd trimester & 3rd trimester. Setiap trimester ibu hamil memerlukan kandungan kalori yang berbeza. KLIK SINI untuk dapatkan info tentang cara pemakanan semasa hamil.

Dalam Set Kehamilan Shaklee mengandungi:

0-3 bulan kehamilan

4-6 bulan (ESP) & 7-9 bulan (Omega Guard)

::JOM REVIEW FUNGSI SETIAP SATU::
B-Complex
B Complex yang lengkap dengan asid folik dan biotin (sumber b yang mahal harganya). Asid folik mustahak untuk membantu pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Pengambilan asid folik adalah sekurang-kurangnya 400 mg sehari.

SR Vita-C Plus
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel  tisu dalam badan. Ia juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Vitamin C membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh badan (immune booster). Selain daripada itu, vitamin C penting untuk kadar serapan zat besi yang optima dalam tubuh kita.

Vita-Lea Iron Formula
Vitalea adalah multivitamin jadi ibu-ibu tidak perlu mengambil multivitamin prenatal yang lain. Dilengkapi dengan zat besi dan juga 200 mg asid folik Ibu hamil yang mengalami anaemia, pening atau mudah pitam amalkan secara konsisten untuk kesihatan yang lebih baik (inshaALLAH). Wanita hamil yang mengalami masalah Hb rendah juga digalakkan mengambil Vitalea ini.

Anaemia amat berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin, oleh itu pastikan pencegahan awal dilakukan.

Ostematrix
Wanita hamil memerlukan kalsium sekitar 1000 mg ke 1300 mg sehari. Istimewanya Ostematrix kerana ia ia bukan sahaja kalsium, malahan lengkap dengan magnesium dan vitamin D (bantu penyerapan). 1 biji Ostematrix mempunyai 250 mg  kalsium. Magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang lalu menguatkannya, manakala vitamin D pula meransang penyerapan kalsium. 

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Bagi wanita hamil pula, ia penting untuk ransangan saraf dan mengelakkan kekejangan otot ketika hamil. Kalsium juga penting untuk denyutan jantung  dan tekanan darah yang stabil. Kalsium yang cukup ketika hamil amat penting kerana sekiranya bayi dalam rahim tidak mendapat bekalan kalsium yang cukup, bayi akan 'menarik' kalsium daripada ibunya, yang mana akan memberi kesan kepada ibu hamil seperti osteoporosis di kemudian hari.

ESP
Protein sangat penting untuk membina, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel, tisu dan hormon dalam tubuh. Protein juga penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang baik dan berkualiti penting untuk kesihatan keseluruhan yang baik, kerana sel yang sihat menyerap lebih nutrien daripada sel yang tidak sihat. Bagi wanita hamil, pengambilan ESP membantu memberi tenaga terutamanya ketika mengalami alahan (kurang/tak lalu makan). 

Selain daripada itu, protein ESP ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ-organ bayi. 

Omega Guard
Pengambilan Omega Guard Shaklee disarankan bermula pada trimester kedua dan ketiga. 

Penting untuk membantu pembentukan otak bayi daripada peringkat awal. Mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk otak dan mata bayi. Juga membantu mengawal kadar kolestrol dalam badan wanita hamil. 

Credit to: Diari Vitamin

Kesemua vitamin di atas disarankan untuk diambil oleh ibu hamil untuk perkembangan anak dalam kandungan dan juga ibu. Set di atas juga boleh digunakan sehingga bersalin dan dalam tempoh berpantang boleh tambah dengan Zinc Complex yang berfungsi membantu menyembuhkan luka dengan cepat.


 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Vitamins In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

04 February 2014

Selamat malam :)
Hye, I am Shaklee Independent Distributor with ID:: 914543.

Just wanna to share this photo..hehe


Oh ya, page saya telah bertukar nama from Shaklee In De' House to Vitamins In De' House 


 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Vitamins In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 
© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati