ShakleeID: 914543 | 013-3464752 | FB:Nurul Atieka Ibrahim

** Pengedar Sah Shaklee di kawasan Batu Pahat, Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia melalui PosLaju Malaysia, CityLink & GDex.

Atieka Ibrahim Dot Blogspot

Atieka Ibrahim Dot Blogspot
Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup dan diberikan-Nya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehandaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaq 2-3)

31 January 2014

Promosi Shaklee: Vita-Lea Iron Formula

Selamat Pagi! Alhamdulillah, menyempatkan diri menaip entry. Sat lagi nak gerak ke Melaka menghadiri walimah 'mak' saya dalam group Shaklee.

::Just wanna to share this::

RM0.00 Shaklee: Feb'14 Buy 6 Free 1 Promotion - Vita-Lea Iron Formula (00P190) Place your order now!

Vita-Lea iron Formula harga promosi ok bulan Feb'14!!!
 Jom ramai2 cuba sebotol ;)


 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

30 January 2014

L.O.V.E_SHAKLEE

Selamat malam all...
Sekadar nak share pic je..hehe


Hari ni terlalu banyak nikmat yg Allah beri. Tak terhitung. Hanya kata2 alhamdulillah dan sujud syukur sebagai balasan kepada-Nya.
Semoga Allah terima setiap amal yang dilakukan. Aamiin.

Semakin digali ilmu tentang produk Shaklee, Semakin jatuh cinta padanya! Alhamdulillah...


 **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

25 January 2014

Set Kesuburan Shaklee

Salam petang Sabtu! Alhamdulillah masih diberi rezeki dan nikmat yang infinity ;)

Usia perkahwinan telah lama tetapi rezeki memiliki permata hati belum kunjung tiba. Berikthiarlah dengan usaha, doa, dan tawakal. In shaa Allah!

Ungkapan ini mengingatkan saya pada seorang sahabat yang telah 5 tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan rezeki untuk memiliki zuriat. Yes, setiap pasangan yang telah berkahwin sangat2 ingin memiliki zuriat. Bohonglah kalau dah berkahwin tetapi taknak kan kehadiran zuriat daripada benih mereka sendiri. Niat berkahwin juga kerana-Nya dan juga ingin meramaikan umat Nabi Muhammad saw. Pelbagai cara dan petua telah sahabat saya amalkan tetapi masih belum lagi diberi rezeki dan akhirnya beliau memilih produk Shaklee sebagai ikhtiar dia bersama pasangannya. Semoga usaha gigih kalian akan Allah pandang. In shaa Allah.

Teringat akan petikan daripada Dr. Zubaidi Ahmad

♥ Lelaki dan wanita yang baru mendapat jodoh dan merancang untuk mendapatkan zuriat, mereka harus melakukan lebih banyak usaha. Ini kerana tahap kesuburan mereka semakin menurun dan memerlukan lebih banyak suplemen untuk mengekalkan kesuburan mereka. Kesuburan yang rendah akan menyebabkan kehamilan semakin sukar dan mengambil lebih banyak masa. 

♥ Ramai pasangan yang sudah berumur 35 tahun ke atas yang berputus harap. Padahal kebanyakan mereka masih berpeluang untuk menimang cahaya mata sendiri asalkan terus berusaha dan berdoa kepada ALLAH.

Antara tips daripada Dr. Zubaidi Ahmad untuk mereka yang ingin memiliki cahaya mata


Antara vitamin yang terkandung di dalam Set Kesuburan Shaklee terbahagi kepada 2 iaitu untuk suami & isteri

Vitamin asas Set Kesuburan Shaklee iaitu B-Complex, Chewable Vita-C Plus/ SR Vita-C Plus, Vita-lea.
Set untuk lelaki Zinc Complex & Vita-E Complex. Set untuk wanita Alfalfa Complex & GLA Complex.  

B-Complex 
Lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral.

Vitamin C 
Satu tablet Vita C membekalkan 500mg vitamin C. Vita-C Shaklee adalah jenis 'sustained release' di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan tahan lebih lama di dalam tubuh badan. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kualiti sel sperma. Sperma yang tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah untuk bersenyawa dgn ovum. 

Vita-Lea 
Mengandungi 28 vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seorg dewasa. Pengambilan Vita-lea sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Jadi, suami dan isteri perlu melengkapkan kesihatn diri dengan mengambil multivitamin ini.

Vitamin E & Selenium 
Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

Zinc Complex 
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Alfalfa Complex 
Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

GLA Complex 
Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

Kepada pasangan yang telah berkahwin tetapi masih belum diberi rezeki cahaya mata, berdoa, berusaha & bertakwalah kepada Allah. Teruskan usaha dan bersangka baiklah pada Allah :)


**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

21 January 2014

Resepi ESP Shaklee

Alhamdulillah, malam ni diberi nikmat menaip entry. 
Semalam dapat call drpd my bff (x-schoolmate since 2003). Now dah jadi mommy buat permata hati Azzahra Imani. Sweetkan nama baby ;)

Azzahra Imani, day 1
Bff call tanyakan tentang produk Shaklee untuk penyusuan. Beriya bff tanya itu ini. Katanya MIL beliau suggest amek supplemen Shaklee dan katanya produk Shaklee bagus. Masa bff call saya senyum je, sebabnya masa dia preggy dia agak takut nak makan supplemen Shaklee tetapi akhirnya beliau tewas setelah saya memberikan keyakinan kepadanya. Before ni bff beli Vita-lea (saya bagi chewable vit-c & b-complex sekali) sbb masa preggy HB beliau rendah di bawah paras normal hingga doc suspek leukimia! Oh gerun sungguh. Teringat masa ni bff story sampai menangis2, saya turut bergenang air mata. Sekarang, alhamdulillah bff n her baby sihat hendaknya. Hari ni genaplah usia Zara 34 hari. Zara, awak sangat comel ok!

Main point bff call nak tau suplemen penyusuan. Saya kata ada 3 jenis, versi bajet, full set & optimum set. Then explained 1 by 1.  Lastly, she ordered ESP! Alhamdulillah, semoga beliau mendapat manfaatnya. Aamiin. Saya just suggest bff amek ESP shj memandangkan susu beliau banyak, dan beliau kata buat masa ni sdg consume a lot of medicines. 

Beliau tanya apa rasa ESP? Sedap tak? 
Saya jawab,"sedap & best!". Kalau xboleh nak minum mcm tu kita boleh pelbagaikan. Meh saya share resepi. Dalam banyak eksperimen yang pernah saya buat, ESP combine with Dutch Lady Strawberry most superb! Then followed by ESP+oren sunquick.

JOm view pic ni. Haa, nanti boleh lah cuba ya ;)

Cubalah sesiapa yg sedang consume ESP Shaklee
Dapatkan ESP Shaklee dengan harga TERBAIK daripada page Shaklee In De' House



**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

18 January 2014

Manfaat SR Vita-C Plus Shaklee

Selamat petang buat pembaca blog atiekaibrahim.blogspot.com. Alhamdulillah masih lagi diberi nikmat untuk menaip berkongsi info kepada anda semua. Petang-petang macam ni seronok membuaikan mata, tapi bila fikir balik, "ah, ruginya tdo! manfaatkan masa dgn mencari ilmu lg bagus!" (monolog dalaman gitu! hehe).

Ni dia SR Vita-C Plus.
Sebelah kiri tu botol lama & yg belah kanan keluaran pek terbaru tetapi harga tetap sama!
Anda semua kenal/tahu SR Vita-C Plus Shaklee ni? Rugi kalau anda masih tak tahu/tak kenal lagi dgn Vita-C ni. Anda tahu tak, Vita-C Shaklee ni pernah habis stok selama setahun dan kembali semula pada end of 2013.(tak ingat bulan brp) Then, habis stok sekejap dan kembali sehingga sekarang. Saya nak masuk botol kedua dah Vit-C ni. Apa? baru 2 botol je? Sikit sangat..huhu..Mana taknya sebotol tahan 6 bulan ok! setahun cukuplah 2 botol je. :)

Ok, JOm saya baca perihal Vita-C Shaklee yang sangat berbeza dengan pasaran sekarang. Kenapa? Vita-C Plus Shaklee merupakan hasil semula jadi dan bukannya sintetik seperti yg ada dalam pasaran/farmasi. Sebab tu dalam botol Vit-C ni tidak mengandungi 'SILICA GEL' seperti dalam kebanyakan botol Vit C yg lain.

Manfaat SR Vita-C Plus Shaklee!!!

KEBAIKAN UTAMA:
--> Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
--> Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
--> Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
--> Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
--> Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
--> Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
--> Mengekalkan kolestrol sihat - Ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.       

ANTARA SIMPTOM-SIMPTOM KEKURANGAN VITAMIN C:
# Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
# Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
# Luka yang lambat sembuh
# Mudah selsema / bersin
# Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
# Mudah dapat ulser
# Mudah demam / antibodi tak kuat
# Gusi berdarah
# Salur darah mengecil
# Sakit sendi
# Tanda lebam pada badan
# Kehilangan berat badan (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

VITA-C PLUS SHAKLEE VS VITAMIN C JENAMA LAIN YANG ADA DI PASARAN/FARMASI:
♥ Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
♥ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
♥ Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
♥ Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C.( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)
♥ Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah

♥ Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

SIAPA YANG MEMERLUKAN VITAMIN C?
✔ Perokok
✔ Mereka yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan Vit c dalam badan
✔ Mereka yg makan pil perancang kerana pil perancang akan serap Vit C dan akibatnye Vit C akan musnah dgn cepat dlm badan 
✔ Mereka yg ingin kulit cantik atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan Vit C utk membina kolagen 
✔Mereka yg ingin kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit
✔Mereka yg inginkan kesihatan yg baik sebab Vit C menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan. Oleh sebab itu, dlm family wellness Vit C antara vitamin yg perlu diambil kerana Vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.

AWAS!!!
- 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg Vitamin C!
- Keresahan / stress akan percepatkan penyusutan Vitamin C
- Kontraseptif, pil penahan sakit dan pil perancang antara pil yang akan menyusutkan Vitamin C yang banyak
- Terlebih dos Vitamin C(melebihi 12 biji sehari) akan menyebabkan sedikit cirit birit


TAHUKAH ANDA???
** Haiwan menghasilkan Vitamin C mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg Vitamin C sedangkan manusi tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Tambahan pula, Vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu utk kita mengambil Vitamin C setiap hari kerana Vitamin C tidak memberi kesan toksik. 

** Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg Vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan Vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum tetapi kandungan Vitamin C tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

Sebelum saya mengakhiri entry kali ni, JOm saya nak share kpd anda nilai sebiji Vita-C Plus Shaklee. Anda lihat dan nilaikan sendiri ;)


Murah ke mahal???
Renungkan, dalam sibiji Vita-C Shaklee  mengandungi 7 1/2 biji oren dan anggaran sebiji Vita-C RM0.40!



**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?


Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

12 January 2014

Testimoni Alfalfa Complex Shaklee



Salam petang Isnin. Esok hari kelahiran Baginda Nabi Muhammad saw yg tercinta. JOm banyakkan selawat! Mudah2an kita mendapat syafaat di sana nanti. In shaa Allah.

Entry kali ni saya nak share testimoni pengguna2 Alfalfa Complex Shaklee. 
Boleh ikuti testimoni saya juga Di Sini.


#Testimoni 1
Biidznillah membantu beliau:
--> menghasilkan susu
--> menghilangkan keputihan
--> menghangatkan hubungan suami isteri
--> detox





#Testimoni 2
Biidznillah membantu beliau:
--> menghangatkan hubungan suami isteri
--> detox
--> aset wanita semakin besar dan anjal








#Testimoni 3
Biidznillah membantu beliau:
--> menghasilkan susu yg pekat dan banyak
--> keputihan berkurang
--> menghangatkan hubungan suami isteri








#Testimoni 4
Biidznillah membantu beliau:
--> menghasilkan susu tanpa bantuan susu formula











                                       #Tesimoni 5
Biidznillah membantu beliau:
--> lebih bertenaga
--> tidak perlu lagi mengambil ubat hospital







#Alfalfa Complex sedang berlangsung HARGA PROMO. JOm dapatkan dengan harga jauh lebih jimat ;)


**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?



Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

Kenali B-Complex Shaklee

B-Complex Shaklee tahan sehingga 4 bulan lamanya!

B complex shaklee merupakan makanan tambahan yang pertama di dunia yang mempunyai kadarkebolehan serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi mudah diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran adalah bersifat sintetik(bukan semulajadi).

Kenapa perlu memilih B-Complex jenama Shaklee?

~Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. 
~Mudah di telan 
~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin

Kelebihan atau kekurangan sumber vitamin B complex ini akan menyebabkan ketidak seimbangan vitamin B dalam badan. Vitamin B adalah bersifat larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya akan disingkirkan melalui sistem pencernaan.

Kenapa tubuh badan kita memerlukan B-Complex?

Vitamin B complex diperlukan bagi memenuhi keperluan vitamin B dalam badan. kekurangan pengambilan vitamin akan memberi beberapa kesan kepada badan. Antaranya ialah:-

--> keletihan
--> kebas
--> kerengsaan usus
--> gemuruh
--> kemurungan
--> paranoia
--> lemah dan lesu
--> stress

Mari lihat ahli keluarga Vitamin B Complex - Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3 (niacin), Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B9 (asid folic), Vitamin B12... Kesemua jenis vitamin B ini diperlukan oleh badan kita...

1) Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma.

2) Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak. Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.

3) Vitamin B3~Membantu mengurangkan kolestrol di dalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah; membantu dalam kesihatan kulit yang baik, membantu sistem pencernaan. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental.

4) Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang.

5) Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin di dalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi.

6) Vitamin B9~Bersama-sama dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi di dalam badan.


7) Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram.


**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?



Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 

11 January 2014

Vitamin Asas Shaklee Untuk Kurus & Sihat

Langkah asas untuk diet: Bakar, Buang & Bina.  JOm hayati gambar di bawah.


Antara vitamin untuk kurus. Pilih saja yg mana anda suka 
Langkah 1: Bakar (Lecithin/Omega Guard)
--> Saya story tentang Lechitin ya. KENAPA PERLU LECITHIN? Ia berfungsi untuk memecahkan lemak dan dinamakan sebagai 'pengemulsi semulajadi' kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Dalam kata klasiknya ia menyebabkan lemak terapung dalam darah dan mencegah lemak melekat pada dinding membrane. Anda harus tahu; 'Lechitin tidak boleh dihasilkan oleh badan TETAPI ia sangat3 diperlukan oleh badan'. 

**Omega juga tidak kurang hebatnya!!! Kesan laju mcm jet compare to Lechitin agak slow sedikit..hehe..but kedua2nya recommended!


Langkah 2: Buang (Alfafa/Herb-lax)

--> Kenapa kita perlu buang(detox)??? Detox adalah proses utama dalam membersihkan usus di mana segala toksin/lemak/lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih barulah ia dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Tahukah anda detox merupakan kunci utama untuk kurus.

Langkah 3: Bina (ESP/Cinch Shake Mix)

--> Kedua-dua nutrien ini mengandungi kandungan PROTIN yang sangat tinggi. KENAPA PROTIN? Protin sangat diperlukan oleh tubuh badan kita untuk meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protin boleh membakar  sehingga 35%.

Credit to: http://www.mamafaiz.com/


#Alfalfa Complex sedang berlangsung HARGA PROMO. JOm dapatkan dengan harga jauh lebih jimat ;)



**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit




Ingin menjana pendapatan 2,3,4,5 angka hanya di hujung jari?



Hubungi saya untuk keterangan lanjut:-









Nurul Atieka bt Ibrahim
PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA(914543)
Sms 013-3464752
Setiap pembelian daripada page Shaklee In De' House akan diberikan konsultasi dan jadual pemakanan percuma. 
© Atieka Ibrahim | Template Designed By Blog Bingkisan Hati